Pinterest Marketing voor een Restaurant. Werkt dat echt? Wat is het? En hoe gaat dat precies in zijn werk?

Jouw restaurant heeft een Facebook pagina, een Instagram account en een Twitter kanaal. Goed bezig, je bent er bijna!

Heb je wel eens gehoord van Pinterest? Vast wel. Maar maak je ook voor jouw restaurant gebruik van Pinterest? Waarschijnlijk nog niet.

Net als Instagram, Twitter en Facebook voor jouw restaurant kan Pinterest bijdragen aan het werven van nieuwe potentiële gasten. Daarnaast maken tools zoals Zapier het mogelijk om jouw posts automatisch over verschillende kanalen te delen.

Pinterest marketing voor een restaurant: Het kost je weinig en het kan veel opleveren.

Hoe ga je te werk?

1. Maak een Pinterest account

Dit kan eenvoudig via de website van Pinterest.

2. Verzamel foto’s van jouw restaurant

Kijk terug in oude fotoalbums, scroll door je telefoon en je computer. Zoek zo veel mogelijk leuke foto’s en plaats ze in één map.

 

3. Plaats de foto’s op je eigen website

Om optimaal gebruik te maken van Pinterest is het essentieel dat de foto’s op je eigen website geplaatst staan. Pinterest maakt bij elke pin (een post) gebruik van de bron. Wanneer iemand op de foto klikt wordt hij dus automatisch doorgelinkt naar de pagina waar de foto vandaan komt.

Maak hier gebruik van door de foto’s van jouw eigen website te pinnen. Op deze manier krijg jij gratis bezoekers naar jouw restaurant. Pinterest Marketing voor een restaurant wordt op deze manier veel makkelijker!

 

4. Deel geheimen

Pinterest is meer dan alleen foto’s delen. Het gaat om het delen van handige recepten, leuke ideeën en handige tips.

Wil je dat Pinterest gebruikers écht enthousiast worden van jouw restaurant? Deel geheimen. Laat ze zien hoe bepaalde gerechten gemaakt worden en wat voor recepten jullie gebruiken. Je Pinterest volgers zullen het geweldig vinden en zullen niet kunnen wachten om bij je restaurant op bezoek te mogen komen.

Zit jouw restaurant óók vol tijdens dalmomenten?

5. Volg vergelijkbare restaurants en restaurants bij jou in de buurt

Dit werkt hetzelfde als bij Twitter en Instagram. Ga naar een Pinterestaccount van een restaurant bij jou in de buurt of een vergelijkbaar restaurant. Ga vervolgens naar het profiel en doe de volgende stappen:

  • Klik op het aantal volgers van het restaurant
  • Klik op ‘volgen’ bij elke naam die je ziet
  • Doe dit net zo lang tot je alle accounts volgt
  • Ga naar het volgende restaurant

 

6. Gebruik keywords

Pinterest werkt in veel opzichten net zoals Google. Door gebruik te maken van relevante keywords en beschrijvingen wordt je sneller opgepikt door het algoritme. Maak hier gebruik van en zorg dat elke pin een goede beschrijving heeft, deze beschrijving moet woorden bevatten die te maken hebben met jouw restaurant en jouw locatie.

 

7. Verbind je Pinterest aan Facebook en Twitter

Maak gebruik van Zapier om jouw Pinterest aan Facebook en Twitter te koppelen. Op deze manier bespaar je veel tijd.

Conclusie: Gebruik Pinterest voor jouw restaurant marketing

Pinterest is een leuk social media platform dat net iets anders werkt dan Facebook, Twitter en Instagram. Zorg ervoor dat al je content gedeeld wordt via jouw website en vermaak je volgers met leuke feitjes en ‘geheime’ recepten. Zorg voor goede keywords bij elke pin en wie weet kan jij deze week nog je eerste gasten via Pinterest verwelkomen.

Zit jouw restaurant óók vol tijdens dalmomenten?

Vond je dit een interessant artikel? Deel het via onderstaande knoppen met collega’s! Wil jij weten hoe Restoranto jouw restaurant kan laten groeien? Klik dan hier.

Leuk! Wie ben je?

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!