Twitter Restaurant Marketing. Wat is het? Hoe werkt het? En wat levert het op?

In dit artikel lees jij alles over Twitter Marketing voor jouw restaurant.

Zit jij met jouw restaurant al op Twitter? Nee? Zonde!

Alhoewel de kracht van Twitter misschien minder sterk is dan die van Instagram en Facebook biedt Twitter alsnog leuke mogelijkheden. Gebruik deze 9 tips om Twitter op een effectieve manier in te zetten voor jouw restaurant.

Is jouw restaurant óók op dalmomenten vol?

1. Zoek de volgers van restaurants in de buurt

Net als Instagram biedt Twitter de optie om te kijken wie de volgers zijn van een bepaald account. Hier kan jij gebruik van maken door de volgers van restaurants in de buurt te vinden. Net als met Instagram zijn dit de stappen:

  • Klik op het aantal volgers van het restaurant
  • Klik op ‘volgen’ bij elke naam die je ziet
  • Doe dit net zo lang tot je alle accounts volgt
  • Ga naar het volgende restaurant

 

2. Laat zien wat er op de kaart staat

Twitter is de ideale manier om de beschrijving van gerechten te delen. Niet alleen kan je via Twitter je gerecht in 140 tekens beschrijven, je kan er ook een foto bij plaatsen.

Gebruik Twitter Restaurant Marketing om je menu te delen met je volgers.

 

3. Plaats veel foto’s

Een tweet neemt minder ruimte in dan een foto. Wil jij echt opvallen op Twitter? Maak mooie foto’s en upload deze naar je Twitter kanaal. Maak gebruik van stap 8 om dit op een efficiënte manier te doen.

“Twitter Restaurant Marketing is écht wat het verschil kan maken”

4. Doe retweet-weggeef acties

Twitteraars houden van weggeeft acties. Maak hier gebruik van door jouw volgers te vragen om een retweet. Je kunt bijvoorbeeld een gratis maaltijd verloten onder de mensen die een foto van jouw gerecht retweeten.

 

5. Zet je locatie aan

Twitter laat graag relevante tweets zien aan mensen in de omgeving. Zorg ervoor dat jouw locatie altijd aanstaat, zodat Twitter weet waar jij je op dat moment bevindt.

 

6. Speel in op trending hashtags

In de linkerbalk van je Twitter newsfeed zie je een rij met Trending hashtags. Kijk wat er op dat moment trending is en probeer hier op in te spelen. Een combinatie van een relevante foto met een op dat moment trending hashtag biedt veel potentie om viral te gaan.

7. Doe een Twitter-only promotie

Geef je Twitter volgers de bevestiging dat je het leuk vindt dat ze je volgen. Laat ze zien hoe dankbaar je bent en geef een Twitter-only promotie weg.

 

8. Maak efficiënt gebruik van Twitter

Elke tweet handmatig plaatsen kan nogal een werk zijn. Gelukkig zijn er tools die je hier bij kunnen helpen. Hootsuite en Buffer helpen je bij het plaatsen van statusupdates op meerdere platforms tegelijk.

De Zapier Tool helpt jou met het automatiseren van al je marketingacties. Zapier is een tool die jouw restaurant kan helpen om acties aan elkaar te koppelen. Wil je bijvoorbeeld dat elk nieuw gerecht dat je op je website plaatst automatisch Via Twitter, Instagram en Facebook geüpload wordt? Dat kan met Zapier.

 

9. Wees geduldig

Het opbouwen van volgers op Twitter kost tijd. Om deze volgers vervolgens om te zetten in (terugkomende) gasten kost nog meer tijd. Wees dus niet ongerust als Twitter nog niet direct resultaten laat zien, maar wacht rustig af.

Conclusie: Gebruik Twitter om jouw restaurant te promoten

Zoals je hebt kunnen zien biedt Twitter veel mogelijkheden om in contact te komen met nieuwe potentiële gasten. Daarnaast bieden de genoemde tools veel mogelijkheden om het hele proces te automatiseren. Hierdoor kost Twitter je relatief weinig tijd. Ons advies is daarom dan ook om zeker gebruik te maken van Twitter.

 

Wat zijn jouw gedachten over Twitter Restaurant Marketing? Geef jij het een kans?

Zit jouw restaurant óók vol tijdens dalmomenten?

Vond je dit een interessant artikel? Deel het via onderstaande knoppen met collega’s! Wil jij weten hoe Restoranto jouw restaurant kan laten groeien? Klik dan hier.

Leuk! Wie ben je?

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!