Restaurant Instagram Marketing. Wat is het? Hoe werkt het? En heeft het überhaupt zin?

Steeds meer restaurants zitten op Instagram. Wie er slim gebruik van maakt kan binnen korte tijd veel volgers verzamelen. Weet je een goede band te maken met je volgers? Dan duurt het niet lang voor dat ze jouw restaurant eens komen uitproberen. Maak gebruik van deze tips en maak van je Instagramvolgers je nieuwe vaste gasten.

 

1. [Actie] Upgrade je bestelling via Instagram

Een Mexicaans restaurant behaalde veel succes op Instagram door hun gasten een upgrade te geven door een foto te plaatsen via Instagram. Als een gast een foto uploadde met hun specifieke hashtag kreeg je iets extra’s bij je bestelling. Dit kost je weinig en levert je extra online exposure op.

 

2. Maak je papieren placemats klaar voor Instagram

Maakt jouw chef de mooiste gerechten? Grote kans dat je gasten staan te popelen om hier foto’s van te maken. Zorg ervoor dat jouw naam op de foto terecht komt door je papieren placemats te branden. Op deze manier zorg je ervoor dat iedereen die deze foto bekijkt ook direct weet welk restaurant bij deze prachtige foto hoort.

 

3. Upload 1-2x per dag

Instagram houdt van actieve gebruikers. Hoe vaker je upload, hoe groter je bereik. Zorg ervoor dat je minstens 1 a 2 keer per dag een foto upload. Je kan dit handmatig doen, maar met tools zoals Buffer en Later werken is handiger.

Is jouw restaurant óók op dalmomenten vol?

4. Gebruik een goede camera (en niet die van Instagram)

Wil je echt mooie foto’s van je restaurant op Instagram plaatsen? Maak gebruik van een telefoon met een goede camera, of gebruik een echte camera. Bewerk deze vervolgens via de Instagram app om hem een mooi tintje te geven.

 

5. Moedig gasten om foto’s te uploaden

Iedere gast die een foto op Instagram plaatst betekent gratis publiciteit. Laat je gasten weten wat jullie Instagram handle is en welke hashtag jullie gebruiken. Dit kan je doen via de website, de menukaart of door het te vertellen.

 

6. Laat je volgers kennis maken met het team

Je volgers vinden het niet alleen leuk om foto’s van gerechten te zien, ze zien ook graag wie de gerechten maken. Creëer een persoonlijke band met je volgers door foto’s te uploaden van je keuken, je bediening en van jezelf.

7. Nodig influencers uit

Instagram zit vol met ‘bekende’ Instagrammers. Deze zogenoemde influencers hebben vaak tienduizenden volgers en hebben dus een groot bereik. Kijk eens online welke Instagrammers er in jouw stad actief zijn en nodig ze uit voor een etentje. Dikke kans dat ze er een foto van plaatsen, zeker als je ze een hapje, een drankje of de maaltijd gratis aanbiedt.

 

8. Gebruik hashtags

Zoeken op Instagram werkt via hashtags. Wil jij met je restaurant gevonden worden via Instagram? Plaats dan veel (relevante) hashtags bij elke foto. Op deze manier vergroot je de kans om opgepikt te worden door de zoekmachine van Instagram en bereik je makkelijker nieuwe volgers.

 

9. Zoek de volgers van restaurants in de buurt

Via Instagram is het eenvoudig om er achter te komen wie jouw potentiële gasten zijn. Hoe?

Ga naar de Instagram accounts van restaurants bij jou in de buurt, zet vervolgens minstens 10 tabbladen van dit soort restaurants open en doe het volgende:

  • Klik op het aantal volgers van het restaurant
  • Klik op ‘volgen’ bij elke naam die je ziet
  • Doe dit net zo lang tot je alle accounts volgt
  • Ga naar het volgende restaurant

Conclusie: Word actief op Instagram met jouw restaurant

Goed gebruik maken van Instagram vereist wat werk, maar als je eenmaal bezig bent is het erg leuk! Upload regelmatig mooie foto’s, vraag je gasten om hier aan mee te doen en voor je het weet komen de eerste gasten via Instagram jouw restaurant binnenlopen.

Is jouw restaurant óók op dalmomenten vol?

Leuk! Wie ben je?

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!