Ben jij op zoek naar de handigste tools voor de online marketing van jouw restaurant? Wil jij je restaurant bekender maken, de populariteit van je restaurant vergroten en meer gasten in je restaurant?

Dan heb je geluk.

De tijden dat een restaurant zijn bekendheid puur en alleen aan mond tot mond reclame te danken had zijn voorbij. Telefoons, laptops en tablets hebben hier verandering in gebracht.

Met het ontstaan van Facebook, Twitter en andere sociale media heb jij als restaurant eigenaar meer manieren dan ooit om gasten te bereiken. Actief zijn op al deze kanalen kan erg tijdsintensief zijn, daarom hebben we voor jou een lijst met tools gemaakt die je kunnen helpen met het promoten van je restaurant.

 1. Zapier

Zapier is een tool die je in staat stelt om verschillende websites en diensten met elkaar samen te laten werken. Eigenlijk kan je Zapier zien als een tussenschakel tussen Dienst A en dienst B. Ingewikkeld? We laten het je zien.

Een paar voorbeelden om jouw online restaurant marketing effectiever te maken:

Deel Instagram foto’s automatisch via Facebook

Deel Facebook foto’s automatisch via Twitter
Deel Facebookposts automatisch via Pinterest
Deel Mailchimp Campagnes automatisch via Facebook
Zo zijn er nog veel meer mogelijkheden, online restaurant marketing is op deze manier is stukken efficiënter dan offline restaurant marketing.

Zapier helpt jouw restaurant om met zo min mogelijk werk zo veel mogelijk mensen te bereiken. Als extra voordeel is het gebruik van Zapier ook nog eens gratis!

Zit jouw restaurant óók vol tijdens dalmomenten?

 1. Buzzsumo

Wil je de website van jouw restaurant hoger in Google krijgen? Of wil je jouw gasten omtoveren tot vaste gasten? Dan is het slim om te beginnen met het schrijven van artikelen of blogs.

Om te kijken wat voor soorten artikelen goed scoren kun je gebruik maken van Buzzsumo. Buzzsumo is een tool die je laat zien hoe vaak bepaalde artikelen gedeeld worden via Social Media.

Het werkt heel simpel:

 1. a) Ga naar http://www.buzzsumo.com/
 2. b) Type een woord of een website in
 3. c) Je ziet de meest gedeelde berichten
 1. Hootsuite & Buffer

Hootsuite & Buffer zijn tools die jou helpen om gemakkelijk berichten voor jouw restaurant op social media te plaatsen. Beide tools zijn gratis en lijken erg op elkaar. Je kunt ze gebruiken voor de volgende dingen:

 • Het Inplannen van posts
 • Het verspreiden van posts via meerdere social media kanalen

Probeer ze allebei eens uit en kijk welke je het beste bevalt.

 

 1. Tweepi

Via Tweepi kan je uitzoeken wie allemaal een Twitter account volgen. Je kan deze volgers vervolgens makkelijk zelf volgen. Op die manier kan je de volgers van bijvoorbeeld het restaurant om de hoek kennis laten maken met jouw restaurant.

Registreren is gratis. De tool werkt als volgt:

 • Je typt de naam in van een Twitter Account
 • Je Ziet een lijst met namen verschijnen
 • Je start met volgen
 1. IFTTT

If This Then That (IFTTT) is een tool die erg lijkt op Zapier. Veel functies die je in Zapier kunt instellen werken ook via IFTTT. Een functie die IFTTT heeft maar Zapier niet, is het gebruik maken van locatie.

Ingewikkeld? Een aantal voorbeelden van wat je met IFTTT zou kunnen doen:

Houd in een spreadsheet bij wanneer iemand op werk aankomt en wanneer hij weggaat

Laat een berichtje sturen wanneer klaar bent met werk

Je kunt deze natuurlijk ook andersom gebruiken: Laat IFTTT een sms sturen wanneer je bijna op werk bent.

Conclusie

Deze 5 tools zijn gemaakt om jouw leven als restauranteigenaar makkelijker te maken, online restaurant marketing is vanaf nu een eitje! Deze tools zorgen dat je minder werkt hebt en de naamsbekendheid van je restaurant vergroot. Als grote bonus zijn deze tools ook nog eens allemaal gratis.

Ben je met een van deze tools bezig, maar kom je er niet uit? Stuur ons een mailtje op info@restoranto.com en we helpen je graag!

Zit jouw restaurant óók vol tijdens dalmomenten?

Leuk! Wie ben je?

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!