Ons Verhaal

Begin 2015 liepen de oprichters, Ralph en Silja, door een drukke straat met restaurants in Rotterdam. Terwijl ze op weg waren naar het restaurant waar ze zouden gaan eten zagen ze dat er niemand binnen zat, dat was het moment dat ze zichzelf afvroegen: ‘gaan we echt in een leeg restaurant, terwijl de restaurants ernaast veel drukker zijn’. Al gauw vroegen ze zich af hoe het kan dat dit restaurant leeg was terwijl het restaurant een goede reputatie had en door veel vrienden aangeraden was. Het eten was lekker, de prijzen en de service waren goed, het enige probleem leek het gebrek aan zichtbaarheid. Een leeg restaurant schrikt niet alleen mensen af, het bezorgt het restaurant financiële problemen en leidt uiteindelijk tot voedselverspilling. Aan de ene kant wordt er voedsel weggegooid door een gebrek aan gasten en aan de andere kant sterven er dagelijks mensen door een gebrek aan voedsel. Met deze gedachtegang werd het idee van Restoranto geboren.

Restoranto is een mobiele applicatie waarmee restaurants (inclusief cafés) last-minute aanbiedingen kunnen sturen aan mensen die op dat moment in de buurt lopen. De missie van Restoranto is om restaurants op korte termijn aan lokale klanten te helpen. Tegelijkertijd creëert Restoranto aandacht voor het wereldvoedselprobleem door voor elke geboekte maaltijd een maaltijd te doneren aan mensen die honger lijden.

 Ons Team

Silja Thor Restoranto

 

Silja Thor: is Ijslands, ze heeft tijdens haar carrière in 8 landen gewoond terwijl ze de wereld heeft rond gereisd. Haar passie voor reizen en internationale ontwikkeling brachten haar naar Oeganda in de winter van 2013 waar ze Ralph ontmoette. Ralph en Silja besloten om Restoranto op te richten eind 2015 omdat ze beiden erg gepassioneerd zijn over eten en ze allebei een bedrijf willen dat mensen aan elkaar verbindt via eten.

Ralph de Groot Restoranto

 

 

Ralph de Groot: is Nederlands, hij houdt van reizen en van uit eten gaan (indien mogelijk tegelijk , yay!). Nadat hij zijn master in Strategic Entrepreneurship afrondde besloot hij dat het tijd was om iets te gaan doen met wat hij geleerd had op de Erasmus Universiteit in Rotterdam. Het mogen ervaren van Oeganda bevestigde voor hem dat het opzetten van een sociale startup de perfecte manier is om een innovatief bedrijf op te zetten en tegelijkertijd iets terug te doen voor hen die het nodig hebben.

Christian Spaargaren Restoranto

 

 

 

Christian Spaargaren: is een Nederlandse jongeman met interesse in reizen,  skiën en Restoranto. Een echt manusje van alles binnen de onderneming die besloot zijn studie bedrijfskunde in praktijk te gaan brengen. Oh, hij houdt ook van lekker eten in combinatie met lekkere biertjes. 

 

 

Robin Simon Restoranto

 

Robin Simon: Is Nederlands. Toen Ralph mij voor het eerst een bericht stuurde en mij vertelde over dit project was ik meteen enthousiast. Ik hou van uit eten gaan (ik kan zelf belachelijk slecht koken) en ik ben een typisch Nederlandse jongen die niet vies is van kortingen. Naast mijn huidige baan ben ik altijd aan het programmeren in mijn vrije tijd, dus dit was een geweldige uitdaging en al helemaal omdat ik er een vriend mee kan helpen.

Lalit Kataria: Is Indiaas en heeft meer dan 14 jaar ervaring met SEO, online marketing, project management, analytics en training. Lalit heeft zich bewezen bij grote bedrijven zoals BSFI, eCom, telecom en FMCG brands in India gecombineerd met enkele Europese bedrijven. Een aantal bedrijven waar hij mee gewerkt heeft zijn Airtel, Apollo Tyes, Reckit Beckiser, Nestle, Mariot en vele anderen. Lalit heeft de performance prijs gewonnen voor zijn werk bij Airtel. Lalit is afgestudeerd bij Symbiosis gevolgd door een executive program van IIM-Cal. Lalit houdt van wandelen en heeft een passie voor koken. Je kan Lalit altijd bereiken voor goede tips over wandelingen door  Noord India en natuurlijk over SEO strategieën. 

 

 

Erik van der Zanden: is een Nederlandse student. Hij is geintresseerd in Afrika, conflict, vrede en revolutie. In 2011 richtte hij samen met twee lokale studenten de internationale organisatie IDSS op in Oeganda, waar hij enkele jaren later ook een herenmode winkeltje opende. Op dit moment is hij een boek aan het schrijven over revolutie in Afrika.

 

Nariman Etemadi: is geboren in Iran en woont al sinds zijn 1e verjaardag in Nederland. Toen ik Ralph zijn bericht op Facebook zag was ik al meteen verkocht. Naast dat het een goed idee was, kon ik het niet laten om Ralph en Silja te helpen omdat ze beiden geweldige personen zijn! Naast mijn passie voor Restoranto hou ik dol op allerlei IT gerelateerde zaken, van bewerken van beeld en geluid tot programmeren van microcontrollers en natuurlijk gamen! Ik studeer op dit moment Network & Systems Engineering aan de Haagse Hogeschool in delft.

 

 

 

 

 

 

 

 

Restoranto V.O.F.

Delftseplein 36, 3013AA, Rotterdam

info@restoranto.com

KVK nummer 64538826

BTW nummer NL855709686B01